/ juni 2021 /

Gezichten op De Wissel – Lukas en Ravinia, ouders van drie kinderen op De Wissel

Hallo ?, wij zijn Lukas en Ravinia Batteau met onze kinderen Noah (10), Nathan (bijna 6) en Emmah (bijna 3). We wonen in Zuilen, naast het Julianapark. We houden van rondreizen met onze camper, fietsen, wandelen, of gewoon chillen in onze stacaravan op de Maarnse Berg. Soms lijkt het een vanzelfsprekendheid, maar toen we op zoek gingen naar een school voor Noah, wisten we niet zeker of een van oorsprong gereformeerd-vrijgemaakte streekschool nou nog de beste plek was voor onze kinderen. Na een goed gesprek en de sfeer te proeven op school, waren we overtuigd. En nog steeds! De Wissel is een open, hartelijke, overtuigd christelijke school, waar de bijbel en Gods liefde echt centraal staan. Het voelt als een veilige en warme plek, met persoonlijke aandacht voor de kinderen en waar de kinderen ook echt omkijken naar elkaar. Emmah kijkt er inmiddels ook naar uit om met de jongens mee te mogen! Verder willen we nog de leiding en leerkrachten bedanken voor hun inzet de afgelopen tijd, met alle uitdagingen die voorbij zijn gekomen, en bidden we dat God de school mag blijven zegenen. Shalom!

 


/ maart 2021  /

Gezichten op De Wissel – Loïs moeder van vier kinderen op De Wissel

In 2016 verhuisden wij naar de wijk Utrecht Veemarkt en zochten wij een leuke school.
De Wissel gaf ons direct een warm gevoel, omdat er écht aandacht en liefde is voor ieder kind.
Onze oudste zoon Levy (bijna 14) kijkt nog steeds met plezier terug op De Wissel vanwege de ontzettend persoonlijke omgang tussen leerkrachten en leerlingen.

En ook bij onze dochter Pip (7) en Mees (4) merken we dat ze precies mogen zijn wie ze ook echt zijn. Dat vinden we super belangrijk en daarom kijken we er naar uit om over een jaar ook onze jongste dochter Mijntje (3) haar basisschooltijd op een fijne manier te laten starten op De Wissel.

 

 


/ november 2019 /

Gezichten op De Wissel – juf Saleja, onderwijs assistent

“Als dankbaar kind van God wil ik die rijkdom graag doorgeven aan jonge Christenen!”

Mijn kennismaking met De Wissel begon toen we voor onze oudste een school zochten. Daarna hebben ook onze andere drie kinderen op De Wissel les gehad. En al moesten we daar een eindje voor rijden… De Wissel is een fijne school met Bijbelgetrouw onderwijs en dat was voor ons heel belangrijk. Als ouder kreeg ik volop gelegenheid mij in te zetten voor de klassen van mijn kinderen en zo voor de school. Inmiddels mag ik als onderwijsassistent al jaren deel uit maken van het team. Ik ondersteun de leerkrachten in het geven van extra hulp aan leerlingen voor wie het fijn is de stof nog een keer te herhalen of aan leerlingen die extra uitdaging nodig hebben. Voor extra handen zorgen in de kleuterklas is dankbaar werk en elke keer weer genieten! Ik mag meewerken aan en mee verantwoordelijk zijn voor een veilige plezierige sfeer op onze school. Een school met de Bijbel als basis.
Dat is in al die jaren niet veranderd!’


/ oktober 2019 /

‘Juf, hoe maakt u het gezellig?’ Deze vraag maakte mij nieuwsgierig en tegelijkertijd keek ik bedenkelijk naar twee meiden uit groep 8.

Nogmaals kwam de vraag ‘Hoe maakt u het gezellig?’ Waarop ik antwoordde dat ik denk aan kaarsjes, lampjes en planten. Op dat moment staan er twee grijnzende meiden voor mijn neus die geheimzinnig ‘ok’ zeggen. Al giechelend lopen ze naar de gang en gaan naar huis.

De volgende dag bereid ik ‘s ochtends mijn lessen voor, drink een kopje thee met mijn collega’s en loop naar het lokaal. Bij de deur blijf ik staan zodat ik alle kinderen een hand kan geven. Als alle kinderen zitten en gaan lezen valt het mij op dat ik nog 2 meiden mis. Nog steeds nietsvermoedend loop ik naar de hal waar ze samen giechelend rondom een tas staan. In de tas zitten kaarsen, cactussen, kandelaren en een schilderijtje. Ze kijken mij aan om te checken wat ik ga zeggen. Met een grote grijns knik ik instemmend en vervolgens lopen ze de klas is. Op hun tafel stallen ze álle woonaccessoires uit. ‘Zo, nu hebben wij het gezellig.’

Wat een heerlijke actie, dit maakt het onderwijs zo leuk!


/ juni 2019 /

Gezichten op De Wissel – Aniek

Hoi ik ben Aniek, ik ben 12 jaar en ik zit al vanaf groep 1 op De Wissel.
Ik vind het heel leuk op De Wissel en daarom vind ik het misschien zelfs wel jammer om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Dat ik het hier zo leuk vind, ligt niet alleen aan mijn klas. Ik vind de juffen allemaal erg aardig, en er is ook genoeg aandacht voor ieder kind apart.

Zo heb ik extra werk met rekenen en hebben we ook een project gedaan waar we met acht kinderen een aantal weken aan een project werkten met een 6e klas vwo leerling van De Passie. (dat is een evangelisch-christelijke middelbare school in Lunetten).


Op deze foto ben ik aan het werk in mijn plusklas.
Maar er is natuurlijk ook hulp voor de kinderen die het lastiger vinden.

Af en toe hebben we een mini project als de juffen vinden dat bijvoorbeeld de wc’s niet schoon genoeg zijn.
Dit was laatst zo, dus toen hadden we de gouden wc-borstel: het wc-hok die het schoonst was kreeg de gouden wc-borstel en natuurlijk wat lekkers.

En dit waren dan nog maar 2 dingen die ik zo leuk vind. Als ik alles zou opschrijven werd het waarschijnlijk een vééééél te lang stukje.
Groetjes, Aniek


/ juni 2019 /

“Je voelt de liefde in de kinderen, de ouders en de leerkrachten en dat maakt het zo fijn om hier te leren”

Hoi, mijn naam is Renske Jasper een derdejaars student en ik loop stage op deze leuke basisschool! Ik ben zelf woonachtig in Westzaan en ik reis maandag tot en met woensdag naar Utrecht. Dit jaar heb ik stage gelopen in groep 7 en 8 en wat heb ik veel geleerd! De Wissel is een warme school met een open vriendelijke houding. Je voelt de liefde in de kinderen, de ouders en de leerkrachten en dat maakt het zo fijn om hier te leren. Ik ben elke dag met veel plezier naar Utrecht gekomen! Ik ben dan ook erg blij dat ik hier volgend jaar weer mag zijn om lio-stage te lopen! Ik vind het werken met kinderen zo leuk, omdat elk kind anders is en je nog zoveel, ook van hen kan leren! Kinderen zijn grappig en uniek! Ik kijk uit naar volgend jaar en om (nog) meer te gaan leren van en met de kinderen!


/ mei 2019 /

Wij ervaren de school als een veilige plaats om te kunnen delen, praten en ontwikkelen.

Hallo! Mijn naam is Miriam. Ik ben getrouwd met Erikjan en moeder van Tom (9), Laura (7) en Wouter (5). Voor ons betekent De Wissel heel veel; Voor de kinderen is het ‘hun’ school en ‘de leukste school van de hele wereld’. Toen ik hen in het kader van dit stukje vroeg waarom ze De Wissel dan zo leuk vonden, kwamen ze met mooie antwoorden. Laura noemde haar lieve juf Marleen en alle gezellige dingen die ze met haar klas doet. Tom gaf aan dat hij op school altijd over zijn problemen kan praten en dat hij het daarnaast fijn vindt dat de andere kinderen en juffen ook de Here Jezus kennen. Tenslotte zei Wouter dat hij altijd zo heerlijk buiten speelt en stoeit met zijn vriendjes.
Wij als ouders zien De Wissel als een plek die veel meer betekent dan alleen het behalen van leerdoelen. Zowel het team als veel betrokken ouders zijn erop gericht de kinderen in hun kracht te zetten en te waarderen voor wie ze zijn. Wij ervaren de school als een veilige plaats om te kunnen delen, praten en ontwikkelen. Daarbij vinden wij het fijn dat de kinderen op school in een omgeving zitten waar ze mogen weten dat Jezus van hen houdt. Door gebed, gezang en vertellingen leren zij God kennen en hem aanbidden.
Kortom, De Wissel is voor ons een school waar we graag komen en een plek in ons leven om dankbaar voor te zijn !


/ mei 2019 /

Gezichten op De Wissel – Liza en Rosalinde

Hallo, wij zijn Liza (11) en Rosalinde (12).
We zitten beiden in groep 8 op De Wissel en hebben het heel erg naar ons zin.
Wij vinden De Wissel een goede school omdat, we veel aan de natuur doen.
Wij hebben bijvoorbeeld een groen fort.
Dat is de plek achter onze school waar alleen maar natuur is.
Dit is onze lievelingsplek want je kunt er ontzettend leuk spelen en kletsen.
Ook geven we veel aandacht aan ons geloof.
Zo zingen we elke dag een lied en luisteren we naar een verhaal.
De leerkrachten zijn ontzettend aardig en gezellig.
Wij vinden De Wissel een TOP school! 🙂
Groetjes Liza en Rosalinde


/ april 2019 /

“Samen talenten ontdekken en ontwikkelen, vanuit de liefde en de passie die God ons geeft.”

Mijn naam is Bernice, leerkracht van groep 1 en groep 7. Op De Wissel staat het ontdekken en ontwikkelen van je talenten centraal. Dat is wat ik zelf ook belangrijk en interessant vind, om met de kinderen aan te gaan. Samen de wereld ontdekken en kijken naar wat jij daaraan kan bijdragen.

Onder andere door middel van 4XWijzer probeer ik samen met de kinderen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en ook in te leren zetten tot zegen van anderen. Want daar waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping!