Groep-3

Hoera! Ik leer lezen!

In groep 3 mogen de kinderen echt achter een tafeltje zitten, met een eigen laatje met schriften, boeken en potloden. We werken meer uit werkboekjes en leren stil te werken. Natuurlijk blijven we ook spelen, knutselen, lachen, kletsen en voorlezen.

Bijzonder en leerzaam jaar

Groep 3 is een bijzonder en leerzaam jaar, want de kinderen leren lezen en rekenen. Aan het begin van het jaar leren we de letters. Dan begint ook het leesproces. Er gaat een wereld voor ze open! Met de kinderen die al verder zijn met lezen, bouwen we aan woordenschat en leren we bepaalde spellingcategorieën. Ook oefenen deze kinderen al met begrijpend lezen door verschillende vragen bij teksten te beantwoorden. Bij rekenen leggen we de basis voor de sommen die we in de hogere groepen gaan leren. We zijn veel bezig met de betekenis van getallen en we oefenen met de sommen tot 20. Termen als splitshuis, tweeling sommen en verliefde harten komen regelmatig terug in de klas. Ook oefenen we met schattend rekenen, meten en geld. We leren dit vaak spelenderwijs en we ontdekken veel door te doen.

Groep3-1

Ook lekker bewegen

Tussen de lessen van lezen en rekenen bewegen we veel. Voor de gezelligheid, maar ook om spelenderwijs te leren. Als je beweegt tijdens het leren, word je lekker actief en daardoor kun je dingen vaak beter onthouden.

Kom eens kennismaken
Quote groep 3