/ juni 2019 /

Gezichten op De Wissel – Aniek

Hoi ik ben Aniek, ik ben 12 jaar en ik zit al vanaf groep 1 op De Wissel.
Ik vind het heel leuk op De Wissel en daarom vind ik het misschien zelfs wel jammer om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Dat ik het hier zo leuk vind, ligt niet alleen aan mijn klas. Ik vind de juffen allemaal erg aardig, en er is ook genoeg aandacht voor ieder kind apart.

Zo heb ik extra werk met rekenen en hebben we ook een project gedaan waar we met acht kinderen een aantal weken aan een project werkten met een 6e klas vwo leerling van De Passie. (dat is een evangelisch-christelijke middelbare school in Lunetten).

Op deze foto ben ik aan het werk in mijn plusklas.
Maar er is natuurlijk ook hulp voor de kinderen die het lastiger vinden.

Af en toe hebben we een mini project als de juffen vinden dat bijvoorbeeld de wc’s niet schoon genoeg zijn.
Dit was laatst zo, dus toen hadden we de gouden wc-borstel: het wc-hok die het schoonst was kreeg de gouden wc-borstel en natuurlijk wat lekkers.

En dit waren dan nog maar 2 dingen die ik zo leuk vind. Als ik alles zou opschrijven werd het waarschijnlijk een vééééél te lang stukje.
Groetjes, Aniek

/ juni 2019 /

“Je voelt de liefde in de kinderen, de ouders en de leerkrachten en dat maakt het zo fijn om hier te leren”

Hoi, mijn naam is Renske Jasper een derdejaars student en ik loop stage op deze leuke basisschool! Ik ben zelf woonachtig in Westzaan en ik reis maandag tot en met woensdag naar Utrecht. Dit jaar heb ik stage gelopen in groep 7 en 8 en wat heb ik veel geleerd! De Wissel is een warme school met een open vriendelijke houding. Je voelt de liefde in de kinderen, de ouders en de leerkrachten en dat maakt het zo fijn om hier te leren. Ik ben elke dag met veel plezier naar Utrecht gekomen! Ik ben dan ook erg blij dat ik hier volgend jaar weer mag zijn om lio-stage te lopen! Ik vind het werken met kinderen zo leuk, omdat elk kind anders is en je nog zoveel, ook van hen kan leren! Kinderen zijn grappig en uniek! Ik kijk uit naar volgend jaar en om (nog) meer te gaan leren van en met de kinderen!

/ mei 2019 /

Hallo! Mijn naam is Miriam. Ik ben getrouwd met Erikjan en moeder van Tom (9), Laura (7) en Wouter (5). Voor ons betekent De Wissel heel veel; Voor de kinderen is het ‘hun’ school en ‘de leukste school van de hele wereld’. Toen ik hen in het kader van dit stukje vroeg waarom ze De Wissel dan zo leuk vonden, kwamen ze met mooie antwoorden. Laura noemde haar lieve juf Marleen en alle gezellige dingen die ze met haar klas doet. Tom gaf aan dat hij op school altijd over zijn problemen kan praten en dat hij het daarnaast fijn vindt dat de andere kinderen en juffen ook de Here Jezus kennen. Tenslotte zei Wouter dat hij altijd zo heerlijk buiten speelt en stoeit met zijn vriendjes.
Wij als ouders zien De Wissel als een plek die veel meer betekent dan alleen het behalen van leerdoelen. Zowel het team als veel betrokken ouders zijn erop gericht de kinderen in hun kracht te zetten en te waarderen voor wie ze zijn. Wij ervaren de school als een veilige plaats om te kunnen delen, praten en ontwikkelen. Daarbij vinden wij het fijn dat de kinderen op school in een omgeving zitten waar ze mogen weten dat Jezus van hen houdt. Door gebed, gezang en vertellingen leren zij God kennen en hem aanbidden.
Kortom, De Wissel is voor ons een school waar we graag komen en een plek in ons leven om dankbaar voor te zijn !

/ mei 2019 /

Gezichten op De Wissel – Liza en Rosalinde

Hallo, wij zijn Liza (11) en Rosalinde (12).
We zitten beiden in groep 8 op De Wissel en hebben het heel erg naar ons zin.
Wij vinden De Wissel een goede school omdat, we veel aan de natuur doen.
Wij hebben bijvoorbeeld een groen fort.
Dat is de plek achter onze school waar alleen maar natuur is.
Dit is onze lievelingsplek want je kunt er ontzettend leuk spelen en kletsen.
Ook geven we veel aandacht aan ons geloof.
Zo zingen we elke dag een lied en luisteren we naar een verhaal.
De leerkrachten zijn ontzettend aardig en gezellig.
Wij vinden De Wissel een TOP school! 🙂
Groetjes Liza en Rosalinde

/ april 2019 /

“Samen talenten ontdekken en ontwikkelen, vanuit de liefde en de passie die God ons geeft.”

Mijn naam is Bernice, leerkracht van groep 1 en groep 7. Op De Wissel staat het ontdekken en ontwikkelen van je talenten centraal. Dat is wat ik zelf ook belangrijk en interessant vind, om met de kinderen aan te gaan. Samen de wereld ontdekken en kijken naar wat jij daaraan kan bijdragen.

Onder andere door middel van 4XWijzer probeer ik samen met de kinderen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en ook in te leren zetten tot zegen van anderen. Want daar waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping!