De Wissel heeft een externe vertrouwenspersoon, Renske Koelewijn. Zij is de vertrouwenspersoon voor een aantal scholen van LEV-WN, waaronder De Wissel in Utrecht.

In dit stukje wil ik mezelf even voorstellen en u aanreiken waar ik voor ben. Ik ben 38 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als ambulant begeleider voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Ik kerk in de Kapelkerk in Alkmaar. Heb thuis 3 mooie dochters, ik woon in Sint Pancras en heb mijn eigen kinderen op, ook een LEV-WN school, de Rank (gehad) in Alkmaar.

Wellicht heeft u al eens gehoord van het bestaan van de vertrouwenspersoon of heeft u mijn voorganger al eens gesproken. Maar het kan ook goed zijn dat u nog nooit van de functie gehoord heeft of, beter, er nog nooit gebruik van heeft hoeven maken. LEV-WN vind het belangrijk dat er voor elke school een externe vertrouwenspersoon is.
Maar wat is dat en waar kunt u mij voor bereiken?
Speelt er iets tussen u en, bijvoorbeeld, de leerkracht van uw kind? Ga dan samen het gesprek aan, probeer er uit te komen; 9 van 10 keer lukt dit! Een volgende stap zou anders heel goed kunnen zijn om met elkaar de directeur van de school te betrekken in het proces. Lukt het niet om de zaak opgelost te krijgen? Heeft u behoefte aan een externe partij met wie u even kunt sparren of die even uw verhaal aan wilt horen? Dan komt de vertrouwenspersoon in beeld en kunt u mij mailen of bellen. Ik ben er om naar u te luisteren, om samen te zoeken naar oplossingen, ondersteuning of advies. Ik ga náást u staan, niet tussen u en school in. Samen kijken we naar wat u wilt en wat u
nodig heeft en daarin zal ik u adviseren en ondersteunen.
U kunt mij bereiken door mij te mailen of te bellen;
r.koelewijnvp@levwn.nl of 06-33761586
Samen gaan we voor een veilig schoolklimaat.